Liikunnan iloa ja kulttuurielämyksiä liikuntapäivänä 20.9.2018

Liikuntapäivänä jokaisella luokka-asteella oli oma ohjelmansa. 

Seiskaluokkalaiset kävelivät Vanhan Vaasan kierroksen, jonka varrella oli erilaisia tehtäväpisteitä. Tehtäväpisteet oli ripoteltu Alkulaan, Yxgärdeen, valleille, Mustasaaren kirkolle, vankileirille sekä raunioille. Jokaisessa kerrottiin aluksi paikan historiasta ja sitten tehtiin tehtäviä. Yxgärdessä nautimme eväitä -makkaraa, sämpylää ja mehua.



Kuva 1. 7-luokkalaisten rasteja. Valleilla rakensimme linnoituksia legoista, Yxgärdessä ruokailimme ja vastailimme tietovisaan, Alkulassa etsimme kartalta pisteitä, Mustasaaren kirkolla otimme valokuvia historiallisista tapahtumista sekä arkkitehtuurista, raunioilla teimme tehtäviä entisajan koulunkäynnistä sekä vankileirillä Hovioikeudenpuistossa etsimme sijainteja vanhoista valokuvista Vesa Heinosen opastuksella.

8-luokkalaiset lähtivät merelliselle kierrokselle kaupunginrantaan. Lisäksi piipahdettiin museoissa.

Kuva 2. Tikanojan taidekodissa hattuaiheisessa näyttelyssä.  Ps. Hattu Kallellaan -näyttely on vielä tämän viikonlopun auki.

Kuva 3. Bragessa pelattiin kymmentä tikkua laudalla.

Kuva 4. Gustavsborgin rannassa tehtiin hiekkataidetta.

9-luokkalaiset jäivät koululle reippailemaan. Oppilaat ja luokat suunnittelivat itse päivänsä. Päivän teemana oli 10-ottelu, joten ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua!

Kuva 5. Pujottelua pallon kanssa

Kuva 6. Ristinollaa
Kuva 7. Risti ja nolla
Kuva 8. Pingistä vai jokin oma versio...?



Teksti: Mervi Wahlroos
Kuvat: Mervi Wahlroos, Satu Pelkonen, Mirjami Keränen, Johanna Mäki-Torkko,  Marika Syväluoma, Pia Viemerö