Dreamsteri Krista Kosonen Variskalla


Dreamsteri Krista Kosonen Variskalla

Tiistaiaamuna 22. tammikuuta näyttelijä Krista Kosonen vieraili Variskalla kannustamassa ja tsemppaamassa oppilaita. Krista Kososen vierailu oli osa Lasten- ja nuorten säätiön Dreams-ohjelmaa, jonka tarkoituksena on vahvistaa nuorten uskoa tulevaan sekä kannustaa nuoria ottamaan konkreettisia askeleita kohti unelmiaan. Dreamsissä julkisuudesta tunnetut henkilöt, dreamsterit, tekevät yläkouluvierailuja ympäri Suomen kertomassa oman tarinansa kautta, miten he ovat tehneet töitä omien unelmiensa eteen.

Krista Kosonen opasti nuoria, miten heikkoudet voi kääntää vahvuuksiksi ja miksi kannattaa etsiä ja tehdä sellaisia asioita, jotka oikeasti innostavat ”just sinua”. ”Nuorten tapaaminen on aina yhtä siistiä ja voimaannuttavaa”, hän kertoo. Yläkouluikäisenä Krista oli ihan tavallinen nuori, eikä hän vielä tiennyt haluavansa joskus näyttelijäksi. Hän kuitenkin hakeutui opiskelemaan Kallion ilmaisutaidon lukioon, koska hän rakasti ennen kaikkea kirjoittamista. Lukion jälkeen Krista opiskeli vuoden näyttelijäntyötä Lahden kansanopistossa, ja sen jälkeen hän aloitti opinnot Teatterikorkeakoulussa.


Krista kannusti nuoria toteuttamaan unelmiaan ja haaveitaan määrätietoisesti. Hänen mielestään juuri kukaan ei ole välttämättä erityisen lahjakas, vaan ihan jokainen voi päästä tavoitteisiinsa haastamalla itseään ja harjoittelemalla ahkerasti. Tärkeintä on uskoa unelmiinsa ja tehdä sellaisia asioita, joita kohtaan tuntee aitoa intohimoa. Näyttelijän työstä haaveileville hän antoi vinkiksi sen, että kannattaa lukea paljon erilaista kirjallisuutta. Sillä lukemalla ruokkii omaa mielikuvitustaan, joka on näyttelijän tärkein työkalu, kun pitää eläytyä ja asettua roolihahmon asemaan.

Teksti ja kuva: Satu Mäki-Paavola