I love muovi


I love muovi on valtakunnallinen kampanja, jonka tavoitteena on saada suomalaiset lajittelemaan pakkausmuovinsa. Jokaisen omista lajitteluteoista kertyy suuri yhteisvaikutus. Vaasassa päiväkodit ja koulut on haastettu mukaan esim. tuottamaan taidetta tai keksimään uusiokäyttöä pakkausmuoville tai toimimaan kodin kierrätyspomona ja käännyttämään keski-ikäisiä kierrätysasenteissaan. Nuoret voivat tuottaa Instagramissa inspiroivia meemejä tai sketsivideoita #ilovemuovivaasa.  Vaasan I love muovi –viikko huipentuu toritapahtumaan perjantaina 12.4. jossa pussillisella pakkausmuovia voi mm. matkustaa ilmaiseksi bussilla tai käydä elokuvissa Kino Ritz elokuvateatterissa. Tarkempia tietoja löytyy Vaasan kaupungin sivuilta https://www.vaasa.fi/tiedote/i-love-muovi-vaasa-voittoon-kanna-muovisi-kekoon 

Variskan koulu on myös mukana I love muovi -kampanjassa. Variskan koulun Vihreä Lippu tiimi otti Vaasan kaupungin haasteen vastaan ja haastoi oppilaat ja henkilökunnan osallistumaan I love muovi- kampanjaan tällä viikolla. Keräämme kilpailupäivinä 10.-12.4 muovia ja viemme ne kilpailuun varattuihin kierrätyspisteisiin. Osa Variskan oppilaista pääsee tutustumaan kansalaisaloitteen tekijöihin Vaasan lyseolla. Kuvataiteen 8.luokkalaiset tekivät kampanjaan liittyen kierrätysaiheisia teoksia. 


Haastamme myös sinut mukaan I love muovi -kampanjaan huhtikuussa 2019!
I love muovi -kampanja nyrjäyttää mielikuvamme muoviroskasta: tyhjäksi syöty jugurttipurkki ei olekaan roska, vaan hyödyllistä materiaalia, joka kannattaa käyttää uudelleen. On naiivia ajatella elämää kokonaan ilman muovia – muovi itsessään ei ole pahis – siksi muovin lajittelu on ratkaisu.
I love muovi -kampanja haastaa lajittelemaan niin verkossa, radiossa kuin televisiossa sekä 1.4–4.5.2019 ulkotapahtumina Tampereella, Lahdessa, Vaasassa, Joensuussa, Oulussa ja Helsingissä. Kampanjaan voivat osallistua myös muut kaupungit, kunnat ja yritykset sekä vaikuttajat. Kevään aikana kampanjaan osallistuvat myös lukuisat koulut ja päiväkodit. Lisää osallistujia haastetaan mukaan koko ajan. Jokaisen omista lajitteluteoista kertyy suuri yhteisvaikutus. 

Kilpailuun voit osallistua viemällä pakkausmuovia kilpailuun varatuille keräyspisteille kilpailupäivinä 10.-12.4. Kilpailuun tarkoitetut keräyspisteet ovat: 
  • Sundom - Pitkäniityntie ekopiste
  • Vaasan tori
  • Vetokannas - Hyötykäyttöasema
  • Gerby - Rantatien ekopiste
  • Vanha Vaasa - Grillin parkkipaikka, Kauppiaankatu 2

Vaasan Lyseon opiskelijat mukana kansalaisaloitteessa

Kampanjaan liittyen on tehty kansalaisaloite, jonka on laittanut liikkeelle Unesco-koulujen Let's Get Global -hankkeen yhteydessä Vaasan lyseon lukion, Jyväskylän lyseon lukion ja Helsingin kielilukion opiskelijat. Aloitteen tavoitteena on säätää muovinkierrätysastiat pakollisiksi taloyhtiöiden ja julkisten alueiden jäteastioihin.


Tekstit:
Sarianna Nikkola, Mervi Wahlroos ja
Kuvat: 8.luokkalaisten syventävä kuvataiteen kurssi

Hyvää pääsiäisen odotusta!