Monikulttuurinen lauluhetki päiväkodissa


Joukko Variskan nuoria vieraili maanantaina 8.4. Ristinummen päiväkodissa. 


Vierailu oli osa päiväkodin "monikulttuurisuus näkyväksi" -projektia, ja he olivat pyytäneet koulumme oppilaita esiintymään yhteiseen lauluhetkeen. Projektin aikana päiväkodissa tutustutaan eri maihin ja niiden kulttuureihin yhdessä lasten kanssa.

Ensin näimme ja kuulimme päiväkodin lasten ja ohjaajien yhdessä valmistelemia laulu- ja tanssiesityksiä, joihin yleisökin sai osallistua. Sen jälkeen oli yläkoululaisten vuoro musisoida. Oppilaat esittivät aluksi Variskan tämän vuoden musikaalista tutun Shakiran Waka waka -kappaleen. Sitten harjoittelimme yhdessä kappaleen tanssiliikkeitä ja laulua, ja lopuksi päiväkodin lapset ja aikuiset saivat soittaa, laulaa ja tanssia mukana Waka wakan tahdissa.

Vierailu oli lämminhenkinen kokemus ja täynnä yhteistä soiton, laulun ja tanssin riemua. Se toi myös paljon muistoja mieleen niin päiväkodin tädeille kuin esiintymässä olleille yläkoulun oppilaille, sillä monet nyt jo yhdeksättä luokkaa käyvistä esiintyjistämme olivat Ristinummen päiväkodin entisiä kasvatteja.

teksti ja kuvat: Satu Mäki-Paavola