Ysien Energinen Vaasa -teemapäivä 17.9.





Monialaisessa oppimiskokonaisuudessa yhdistellään eri oppiaineiden sisältöjä ja käsitellään valittua aihetta useiden oppiaineiden näkökulmista. Toteutamme tänä lukuvuonna ysien kokonaisuuden erilaisten teemapäivien muodossa, ja lisäksi viikolla 51 suoritettava TET-harjoittelu linkittyy monialaisiin.



Tiistaina 17.9. kaikki Variskan yhdeksäsluokkalaiset liikkuivat luokanohjaajineen Palosaarella ja Pukinkulmalla Energinen Vaasa -aiheisissa vierailukohteissa. Päivän aikana kaikki ysit kävivät LUMA-keskuksessa sekä luokittain joko Wapicella, Vaasan Sähköllä, Innovation Centerissä tai VAMK:ssa.


LUMA-keskuksessa meille kerrottiin tietoa opiskelusta Vaasan yliopistossa. Kuulimme myös Vaasan yliopistossa työskentelevän biologin uratarinan. Opimme, että energia-alalla on paljon erilaisia työskentelymahdollisuuksia. Oppilaat saivat lisäksi ryhmätyötehtävän valmistaa annetuista materiaaleista suojaava kuori akulle, joka pudotetaan saarelle. Saarella tarvitaan nopeasti sähköä varastoivaa akkua mutta saareen ei voi laskeutua. Siksi akun on kestettävä pudotus. Oppilaat saivat aikaan hienoja ratkaisuja, ja akut (kananmunat) säilyivät ehjinä.







Päivän yritysvierailut sujuivat myös mainiosti. Yritykset ottivat meidät vieraanvaraisesti vastaan, ja saimme paljon tietoa yritysten toiminnasta sekä energia-asiasta. 



Teksti: Satu Pelkonen
Kuvat: Satu Pelkonen ja Marika Syväluoma