8F Heurekassa



Saavuimme juna-asemalle unen pöpperöisinä 06.30. Juna lähtisi vasta 06.48, mutta halusimme olla varmoja, että kaikki ehtivät tälle upealle reissulle ajoissa. Juuri ennen junaan nousemista nakkasimme koulun tekemät eväät reppuun. Näin matka kohti Heurekaa alkoi.
Junamatka kesti pitkään, mutta onneksi oli kaverit seurana. Pelasimme korteilla, söimme ja juorusimme. Näin aika saatiin lentämään helposti. Siiispä pian olimmekin Tikkurilan juna-asemalta.

Kävelimme ”onnistuneessa” parijonossa Heurekaa kohti. Matka ei onneksi ollut kuin joku 1km. Heurekaan päästyä jätimme takkimme naulaan ja ”ryntäsimme” hetkeksi matkamuistomyymälään, jonka aikana Henri haki rannekkeita. Rannekkeet käteen saatuamme lähdimme ensimmäisenä yhdessä kohti laboratoriota, jossa meillä oli varattuna aika mittauksia varten.

Meidät otettiin ilomielin vastaan ja pian pääsimmekin mittaamaan ”vaunun” nopeutta eri maastoissa ja olosuhteissa. Mitkä voimat vaikuttavat ja mitkä eivät. Mikä hidastaa mikä nopeuttaa. Mielenkiintoista ja hauskaa puuhaa loppujen lopuksi. Mittailujen jälkeen sovimme ajan, milloin tapaamme ruokalan oven edessä. Aikaa ei ollut paljoakaan, mutta tarpeeksi pikaiseen kierrokseen. Katselimme, kokeilimme ja pelasimme muutamaa peliä ennen ruokailua. Niistä mainitsemisen arvoisia ovat pyöräily vaijeria pitkin, dinosaurusten luurangot+ fossiilit ja erilaiset illuusiot.

Aika kuitenkin riensi nopeasti ja oli aika ruokailulle. Tapasimme sovittuun aikaan ruokalan edessä. Marsimme sisään syömään yhdessä. Söimme noutopöydästä ja vain muutamalle piti huomauttaa piposta;) Ruokailun loputtua sovimme ajan, milloin pitää olla takaisin aulassa lähtöä varten.



Kiersimme aivoradalla, jossa oli pieniä tehtäviä. Nauroimme yhdessä Henrille ja Minnalle, jotka yrittivät koota kuutiota epätoivoisesti. He eivät saaneet sitä tehtyä loppujen lopuksi. Hauskaa kuitenkin oli katsoa heitä. Aivoradan jälkeen menimme pelailemaan ja pyöräilemään vaijeria pitkin. Juuri ennen lähtöä teetimme vielä kasvomme kolikoihin.
Valitettavasti aikamme oli lopussa ja oli aika lähteä Tikkurilan juna-asemalle. Laitoimme takit päällemme ja kävimme pikaisesti ostamassa matkamuistoja sisaruksille.
Kävelimme ”hienossa” parijonossa takaisin juna-asemalle. Meillä oli vielä aikaa junan lähtöön parisen tuntia, joten saimme kierrellä ympäri juna-asemaa ja käydä syömässä.
Uskokaa pois ruoka kelpasi.

Matkamme on kuitenkin valitettavasti loppua jossain vaiheessa. Nousimme junaamme 16.40 kohti Vaasa väsyneinä tuosta upeasta kokemuksesta.


Paras matka koskaan! Kiitos Henrille, Minnalle ja Raijalle, jotka kesti meitä ja meijän apinalaumaa. KIITOS!

~8F


teksti Fiona Rantanen, kuvat Henri Anttila