Itsenäisyysjuhlat 2019





Tänä vuonna perinteinen Variskan koulun itsenäisyysjuhla vietettiin auditoriossa. 7. ja 8.luokkalaisten juhlassa kuulimme mm. kuoron ja bändin laulua ja soittoa. Maamme-laulun sekä lippulaulun lisäksi taitavat laulajat esittivät mm. koskettavan Evakon laulun sekä Täällä pohjantähden alla -kappaleen. 

Juhlapuhujaksi Variskalle tänä vuonna saimme kansanedustaja ja Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strandin, vaikka eduskunnan kriisitilanteen vuoksi hän olikin kovin kiireinen. Kiitos Joakimille, että hän asetti pienen juhlamme kuitenkin arvoasteikossaan niin korkealle että halusi saapua paikalle kertomaan Suomen itsenäisyydestä, Vaasan alueen kehittämisestä sekä antaa hyviä vinkkejä nuorillemme siitä miten kannattaa panostaa opiskeluun ja arvostaa Suomen korkealaatuista koulujärjestelmää. 

Talvisodan syttymisestä tuli tämän vuoden marraskuussa kuluneeksi 80 vuotta. Variskan koulu kunnioitti kaatuneita veteraaneja seppeleellä itsenäisyyspäiväjuhlassaan. Seppele vietiin kaatuneiden muistomerkille perinteiseen tapaan Mustasaaren kirkolle.

Vaasan kaupungin kaikki 9.luokkalaiset saivat tänäkin vuonna kaupunginjohtaja Tomas Häyryltä ja hänen puolisoltaan kutsun tulla juhlimaan itsenäisyysjuhlaa kaupungintalolle. Vastaanotolla kuultiin kaupunginjohtajan  sekä oppilaiden puheet ja nuoret tanssivat orkesterin johdolla koulun liikuntatunneilla
opeteltuja paritansseja. Pukukoodina oli vierailupuku, joka tarkoitti, että pojat pukeutuivat tummaan pukuun ja tytöt mekkoon tai jakkupukuun. Pukuloiston lisäksi juhlan tuntua toivat myös erilaiset kattaukset juhlajuomineen ja tarjoiluineen.


Tekstit: Mervi Wahlroos ja Tuija Nabb
Kuvat: Mervi Wahlroos, Tuija Nabb sekä valokuvausoppilaat