Ryhmäyttäminen

Perjantaina 13.8.2021 eli heti toisena koulupäivänä oli ryhmäytyspäivä. Eri luokka-asteet menivät retkelle eri kohteisiin. 7.luokkalaiset lähtivät perinteisesti Pilvilammelle, 8.luokkalaiset Svedjehamniin ja 9.luokkalaiset tutustuivat keskustan tarjontaan.

7.luokkalaisten päivä koostui erilaisista tehtävärasteista Pilvilammen ympäristössä. Rasteilla olevat tehtävät olivat erilaisia ryhmäyttäviä tehtäviä eli tutustumista toisiinsa. 7.luokkalaiset tulevat useasta eri alakoulusta Variskalle. Myös luokanohjaaja tutustuu ohjattavaan luokkaansa päivän aikana. Yksi mukavimmista rasteista on tietenkin ruokarasti, jossa paistetaan makkaraa ja samalla päästiin nauttimaan upeasta loppukesän säästä.




Tässä vielä 7E:luokan kommentit päivästä: "Oli mukava päivä. Matka oli osan mielestä liian pitkä ja osan mielestä sopiva. Söimme makkaraa ja joimme pillimehua laavulla. Teimme tehtäviä, jotka olivat hauskoja, ja matka meni leppoisasti.
Juttua riitti ja seura oli hyvää. Tuli kyllä kuuma, mutta polulta löytynyt karvamato oli söpö."



8.luokkalaisten lähtivät aamulla busseilla Björköbyhyn Svedjehamniin kiertämään Bodvattnetia. Ja tokihan kiivettiin myös Saltkaret-näkötorniin. Kierroksen varrella oli erilaisia tehtävärasteja.





9.luokkalaiset tutustuivat Vaasan historiaan ja kävivät kirjastossa, Pohjanmaan museolla Huvilaelämää-näyttelyssä https://vaasankaupunginmuseot.fi/pohjanmaan-museo/nayttelyt-ja-tapahtumat/esilla-nyt/ sekä Kuntsilla katsomassa kansainvälistä menestystä saavuttaneen valokuvataiteilija Erik Johanssonin Places Beyond -näyttelyn. https://vaasankaupunginmuseot.fi/kuntsi/nayttelyt-ja-tapahtumat/esilla-nyt/




Teksti: Mervi Wahlroos
Kuvat: Christina Stagnäs, Susanna Kokko, Mari Mäntymaa, Henna Kurtti, Tiia Alahäivälä, Mia Nurminen ja Mervi Wahlroos