8.luokat taidetta testaamassa Kokkolassa

Torstaina 24.3 lähdimme busseilla klo 9.30 Kokkolaan Nuorten sävellahja-konserttiin. Bussimatka sujui hyvissä tunnelmissa vaikka olikin pitkähkö. Ennen konserttia söimme Snellman-salissa hyvän ruoan. 

Konsertista vastasi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, kavereiden kesken KPKO, on ketterä ja muuntautuvainen musiikillinen helmi Kokkolasta. KPKO taipuu luontevasti niin maailmalla ylistettyihin Mozart- tulkintoihin kuin modernin musiikin taontaan.   Orkesterin konserteissa on taidemusiikin klassikoiden ohella kuultu myös ikonista kitararokkia ja nähty niin hikinauhoja kuin hippihuivejakin.  Tällä kertaa musiikkivalintoja oli tehneet nuoret. 

Konsertin jälkeen arvioimme bussissa konsertin ja tässä muutamin lausein kokemuksiamme: 

“tuli kylmiä väreitä laulusta”

 “esiintyjät olivat mukavia” 

“hieno esitys -tällaista useammin” 

“oli vähän kaukana” 

“oli hyvää ruokaa” 


Taidetestaajat

Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma vie joka vuosi Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset – noin 60 000 nuorta ja heidän noin 5 000 opettajaansa – vierailulle yhteen tai kahteen korkealaatuiseen taidekohteeseen ympäri Suomen.

Kouluryhmille tarjotaan pääsyliput ja kuljetukset esimerkiksi oopperaan, teatteriin, konserttiin tai taidenäyttelyyn. Vierailut sopivat opetussuunnitelman tavoitteisiin ja mahdollistavat kouluille muun muassa useiden oppiaineiden taidepainotteisen yhteistyön sekä tarjoavat uusia oppimisympäristöjä koulurakennuksen ulkopuolella.

Taidelaitokset ja taiteilijat saavat nuorilta suoraa palautetta, jonka perusteella ne voivat kehittää sisältöjään myös nuorta yleisöä puhuttelevaksi ja lisätä tarjontaansa nuorille suunnattua ohjelmaa.

Taidetestaajat-toiminta tarjoaa lisäresurssin koulun taidekasvatukseen sekä kansalais- ja demokratiakasvatukseen. Kaikki osallistumisen esteet pyritään poistamaan, jotta nuoret pääsevät tasa-arvoisille taidevierailuille esimerkiksi liikuntarajoitteista, äidinkielestä tai asuinpaikasta riippumatta.

Taidetestaajat käynnistyi Suomen Kulttuurirahaston toimesta lukuvuosina 2017–2020. Päärahoittajana toimivan Suomen kulttuurirahaston lisäksi hankkeeseen lähti mukaan Svenska kulturfonden. Syksyllä 2020 rahoittajien joukkoon liittyi eduskunnan päätöksellä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Toimintaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Muutamia kuvia ja video konsertista, jossa sai poikkeuksellisesti myös kuvata:


 



pieni näyte videonakin:


#taidetestaajat #kpko