Retki- ja valokuvauskerho 2021-2022

Variskan Retki- ja valokuvauskerho teki tänä vuonna kolme retkeä lähiympäristöömme. Mukana retkillä oli kymmenen innokasta valokuvaajaa Mervi- ja Hanna-open lisäksi. Neljäs retki Ryövärinkarin nuotiopaikalle peruuntui rankan sateen takia. Parempi tuuri sitten ensi vuonna! 


Iskmo, toukokuu 2022

Toukokuun alussa tilasimme pikkubussin ja matkasimme kymmenen kerholaisen voimin Mustasaaren puolella sijaitsevalle Iskmon vaellusreitille. Bussi jätti meidät Hallonäsin parkkipaikalle, josta kävelimme reilun kilometrin verran varsinaiselle luksuslaavulle, joka sijaitsi pienellä saarella. Laavulla on upea grillikatos ja kaunis näkymä järvelle. Meillä kävi tuuri, sillä juuri tuohon aikaan sekä särjellä että sammakoilla oli kutuaika meneillään. Matalasta rantavedestä kuului jatkuvasti polskimisääniä ja sekä rupikonnan että viitasammakon kurnutusta. Onneksi kukaan retkeläinen ei sentään pudonnut särkien sekaan.








Alkula, joulukuu 2021

Joulukuussa teimme nuotioretken Alkulan grillikatokselle. Teemana oli valomaalaus pimeässä. Ilma oli jäätävän kylmä valokuvaamiseen. Siitä huolimatta saimme loihdittua varsin mielenkiintoisia valoilmiöitä ja otuksia pimeään iltaan. 






Söderfjärden, lokakuu 2021

Lokakuun alussa teimme perinteiseen tapaan kurkiretken Söderfjärdenille. Tähän aikaan syksystä peltoaukiolla oli vielä tuhansia kurkia tankkaamassa muuttomatkaa varten, vaikka suuri osa joukosta olikin jo lähtenyt etelään syyskuun puolella. Kurkien lisäksi näimme pellolla myös saalistavan tuulihaukan. 





Retki- ja valokuvauskerho toivottaa aurinkoista kesää! 
Kuvat: Kerholaiset
Teksti: Hanna Mikkola