Retki- ja valokuvauskerho syyslukukaudella 2022

 Retki- ja valokuvauskerho teki Mervin ja Hannan johdolla perinteisen kurkiretken syyskuussa Söderfjärdenille ja pimeäretken- marraskuussa Pilvilammelle. 

Pimeäretki Pilvilammelle

Pysähdyimme Närvän mutkan grillikatokseen syömään nuotioherkkuja (makkaraa ja keksejä) ja valokuvaamaan valomaalaustekniikalla. Pian perille päästyämme järvelle laskeutui niin sankka sumu, että suurin osa järvestä katosi näkyvistä. Tunnelma oli muutenkin aavemainen. Näimme taskulamppujen valossa, kuinka järven poikki lipui rantaa kohden vaaleita hahmoja tuulen kuljettamina. Hahmot lähestyivät ja lähestyivät ja arvuuttelimme pitkään, mitä ne olivat. Rantaan tultuaan paljastuivat kelluviksi puun kappaleiksi. Lisäksi rannalta löytyi suurikokoisen lahnan haiseva ruumis. 

Kerholaisia sumun keskellä

Opettajasta tehtiin kummitus

Tämä teos syntyi neljän kerholaisen yhteistyönä.
.



Valolla kirjoittaminen vaatii harjoitusta, koska teksti pitää kirjoittaa peilikuvana.






Närvän mutkassa samaan aikaan retkeillyt seurue osallistui myös valomaalaukseen. Tämä kuva syntyi pyörittämällä jouluvalosarjaa.




Kurkiretki Söderfjärdenille

T'änä vuonna retki- ja valokuvauskerholaiset saivat todistaa suurempaa kurkimäärää kuin koskaan aiemmin. Saman päivän aamuna lintuharrastajat olivat laskeneet peräti 9700 kurkea ja muutaman päivän kuluttua tehtiin vielä suurempi kurkiennätys: yli 14 000 yksilöä. 







Peltoaukean yllä näkyi kurkien lisäksi myös erikoisia valoilmiöitä.




Valokuvat: Variskan Retki- ja valokuvauskerholaiset:
Teksti: Hanna Mikkola