Kansainvälisyyshankkeita: Pärnu

Tänä talvena koulumme haki hankerahaa useampaan eri kansainvälisyyshankkeeseen.
Yksi hankkeista on Pärnu-yhteistyön jatkaminen. Variskan kouluhan on tehnyt pitkään yhteistyötä Pärnun ja Pärnun koulujen kanssa. 

Tällä kertaa teemme yhteistyötä Pärnu Mai Koolin kanssa.  Neljä opettajaa sekä neljä oppilasta sekä Variskan yhtenäiskoulusta että Mai Koolista lähtivät ensimmäiseen tapaamiseen Tallinnaan aikaisin aamulla maanantaina 20.toukokuuta. Oppilaat ja opettajat oli valittu hankkeeseen Osallisuus-teemamme mukaan eli sellaisia, jotka ovat mukana joko oppilaskunnan hallituksessa tai olivat hakemassa hankerahaa.


Tapaamisessamme ensin esittelimme koulujamme ja millä tavoin osallistamme oppilaitamme. Teimme yhteiset kyselyt osallisuudesta sekä oppilaille että henkilökunnalle. Nämä kyselyt teetämme sekä seuraavana syksynä alkukartoituksena että keväällä kun hanke on päättymässä. Ehdimme keskustella kahden päivän aikana miten koulumme osallistavat toisaalta hyvin samalla tyylillä, mutta toisaalta taas erojakin löytyy monissa asioissa. 


Hanke jatkuu lokakuussa eli Pärnusta tulee meille Variskalle 5 opettajaa ja 10 oppilasta vierailulle viikoksi ja he tuovat meille jotain sellaista osallistavaa toimintaa joka meitä kiinnosti keskustelumme pohjalta ja joka on meille uutta. Hanke jatkuu vielä ensi keväänäkin niin että Variskalta lähtee 5 opettajaa ja 10 oppilasta Pärnun Mai Kooliin ja me viemme heille jotain heidän koululle uutta osallistavaa toimintaa.

Tässä vielä kuvia Tallinnan matkalta, joka oli jo muutenkin oppilaillemme (ja opettajillekin) elämys juna- ja laivamatkoineen.


Kuvat ja teksti: Mervi Wahlroos