Pärnulaisia vieraana

Viikolla 41 meillä oli vieraana Pärnun Mai Koolista viisi opettajaa ja kymmenen oppilasta. Opettajat ja oppilaat tutustuivat viikon aikana opetukseen Variskan yhtenäiskoulussa ja etenkin siihen miten koulussamme osallistetaan oppilaita. Kymmenen oppilastamme sai jokainen Pärnulaisen kaverin, joka sitten kulki mukana oppitunneilla havainnoiden oppitunneilla osallistamista. Teimme yhdessä myös retkiä mm. kävelykierroksen Vaasan keskustassa, tutustuimme maailmanperintökohteeseen Björköbyn Svedjehamnissa ja illastimme yhdessä keskustellen koulujemme eroista ja samankaltaisuuksista. Oppilaat tekivät myös aamunavauksen joka kuullaan syksyn aikana:

Hyvää huomenta Variskan yhtenäiskoulu!

Tänään kerromme mitä teimme ja opimme, kun Pärnulaiset oppilaat ja opettajat vierailivat Vaasassa.

Tiistaina kävimme viikon suunnitelmat ja tavoitteet läpi sekä tutustuimme vieraisiin. Iltapäivällä teimme kaupunkikierroksen ja esittelimme Pärnulaisille mm. Pohjanmaan museon, pääkirjaston ja hovioikeuden. Lopuksi menimme syömään Daiwo Sushiin.

Oppitunneilla vieraat oppilaat totesivat tuntien kulun olevan hyvin erilainen Suomessa kuin heillä. He olivat myös hämmästyneitä, siitä kuinka paljon vapaampaa opiskelu on koulussamme, koska heillä on tiukemmat säännöt ja opettajat.

Keskiviikkona oppilaat taas kulkivat meidän kanssamme oppitunneilla. Ensimmäinen oppitunti olikin tunnetaitotunti, joka oli täysin uusi konsepti heille. Neljännessä palkissa kävelimme Alkulaan katselemaan kasveja. Kun tulimme takaisin kouluun, Päivi kertoi meille lisää Alkulan toiminnasta ja kasveista. Päivän lopuksi jaoimme kokemuksia ja teimme hankkeeseen liittyviä ryhmätöitä.

Torstai aamuna lähdimme Svedjehaminaan. Siellä esittelimme Pärnulaisille maisemia ja suoritimme tehtäväpisteitä. Illalla ruokailimme kaikki Royal Vaasan ravintolassa ja hyvästelimme vieraat.

Tämän hankkeen yleinen agenda oli oppilaiden osallisuus. Halusimme oppia toistemme koulunkäynnistä, ja kuinka oppilaita osallistetaan eri tavoilla.

Hyvää päivänjatkoa!